Ta strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. | Polityka prywatności

Wigilijna zupa grzybowa

Wigilijna zupa grzybowa

Składniki 

  • 8 dag grzybów suszonych
  • 15 dag prawdziwków mrożonych
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1/4 selera
  • sól, pieprz
  • liść laurowy ( 3 szt)

Sposób przygotowania

Grzyby zalać wodą i namoczyć cała noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować, aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko. Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Produkt dodany do porównania.